U bent hier: Home / Klantenservice / Veelgestelde vragen
Nee, wij meten alleen de uitwisseling van energie tussen de aansluiting en het net. Aan de meterstanden kunnen wij niet zien welke apparaten u in huis heeft of wanneer u thuis bent. Daarnaast lezen we de standen van de voorgaande periode uit, dus niet op het moment dat u daadwerkelijk elektriciteit of gas verbruikt.
Westland Infra gaat vertrouwelijk om met uw gegevens en houdt zich aan wet- en regelgeving. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid en gedragscode.
Op dit moment maakt Westland Infra gebruik van het toonfrequent (TF)-signaal om de schakeling tussen dag- en nachtverbruik mogelijk te maken. Omdat het TF-signaal een verouderde en kostbare techniek is, verdwijnt het TF-signaal per 1 juli 2021. U kunt dan alleen van het dag- en nachttarief gebruik maken wanneer u een slimme meter heeft.
Ja, als wij slimme meters plaatsen, vervangen we in principe altijd de traditionele elektriciteits- en gasmeter. Behalve als dit vanwege technische redenen niet mogelijk is.
Zorgt u ervoor dat uw meterkast goed toegankelijk is voor de monteur.
De slimme meter registreert de stroom die u van het net afneemt en teruglevert. De opgewekte energie die u zelf verbruikt, wordt niet gemeten. Als u een brutoproductiemeter heeft, kunt u de opgewekte energie daarop terugvinden. Vaak kunt u ook op de omvormer deze informatie vinden.
U kunt er voor kiezen een slimme meter te laten plaatsen zonder dat uw energieleverancier de standen op afstand uitleest. De uitleesfunctie wordt dan uitgezet. In dat geval dient u zelf jaarlijks uw meterstanden door te geven.
Wanneer u de slimme meter echt niet wilt, kunt u hem weigeren. In dit geval geeft u zelf uw meterstanden door en ontvangt u geen overzichten van uw verbruik. Wilt u later toch een slimme meter, vraagt u deze dan aan.
De slimme meter zelf bespaart geen energie. De meter geeft u meer inzicht in uw verbruik en met dat inzicht kunt u makkelijker energie besparen.
U kunt bijvoorbeeld de slimme meter koppelen aan een display of een website zodat u nog beter inzicht krijgt. Dit wordt een energieverbruiksmanager genoemd. Kijk op www.energieverbruiksmanagers.nl voor een vergelijking van alle energieverbruiksmanagers en hun diensten.
Inzicht in uw energieverbruik
De slimme meter geeft u vaker inzicht in uw energieverbruik. In plaats van eenmaal per jaar stuurt uw energieleverancier twaalf keer per jaar een overzicht van uw verbruik en een indicatie van de kosten in die periode. U kunt de slimme meter ook koppelen aan een pc of display. Zo krijgt u nog beter inzicht in uw energieverbruik. Daarnaast werken verschillende partijen aan toepassingen, die op termijn nog meer extra diensten mogelijk maken. Inzicht in uw energieverbruik maakt besparen op energie een stuk makkelijker én leuker. De slimme meter maakt dit mogelijk. Dat is niet alleen prettig voor uw portemonnee, óók voor het milieu.
Op afstand doorgeven van meterstanden
De slimme meter neemt periodiek de meterstand op en geeft die op afstand door aan de netbeheerder. U hoeft met een slimme meter dus niet meer thuis te blijven voor een meteropnemer, of zelf uw meterstanden door te geven. Ook niet als u gaat verhuizen of overstapt naar een andere energieleverancier. U hoeft dan alleen maar uw verhuizing / overstap aan uw energieleverancier door te geven. Uw energieleverancier geeft dan de juiste meterstanden automatisch voor u door.
Kwaliteit en nauwkeurigheid van uw energienota verbeterd
Doordat met de slimme meter automatisch en op tijd de meterstanden worden uitgelezen, horen eventuele (her)berekeningen van meterstanden tot het verleden. De kwaliteit en nauwkeurigheid van uw energienota verbetert hierdoor.
Hogere betrouwbaarheid en betaalbaarheid energievoorziening
Voor netbeheerders hebben slimme meters als voordeel dat we de productie van energie door energieleveranciers en het verbruik ervan door eindgebruikers beter op elkaar kunnen afstemmen. We hoeven in de toekomst minder te investeren in het energienetwerk om de verwachte groei in de energiebehoefte aan te kunnen. Dat betekent dat de tarieven voor transport van energie niet onnodig hoeven te stijgen.
Voordat een nieuwe gasmeter wordt geplaatst, controleert onze monteur standaard of de gasleiding in uw woning in orde is. Soms vindt hij een gaslek in uw binnenleiding. Voor uw veiligheid is het belangrijk dat het lek gedicht wordt. Wij mogen de binnenleidingen wettelijk gezien niet repareren, maar moeten het gas wel afsluiten om gevaar te voorkomen. Neemt u contact op met een installateur om het gaslek te verhelpen. U wordt weer aangesloten wanneer de situatie veilig is.
Als het lek in het netbeheerdersgedeelte zit, is het de verantwoordelijkheid van Westland Infra en repareren wij deze gelijk.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op:
Nee, u kunt niet zomaar worden afgesloten. Met de slimme meter kunnen wij u ook niet op afstand afsluiten. Voor afsluiten geldt wet- en regelgeving waar wij ons aan houden. Bekijk ons afsluitbeleid.
Als u een afspraakbrief heeft ontvangen met inloggegevens dan kunt u uw afspraak eenvoudig zelf regelen. Heeft u geen inloggegevens of wilt u een afspraak verzetten, neemt u dan contact op met ons.
Om u in de toekomst een betrouwbare energievoorziening te garanderen, plaatsen we slimme meters. De oude, traditionele meter is niet voorbereid op de toekomst en niet geschikt voor nieuwe diensten en toepassingen die u helpen uw energieverbruik omlaag te brengen.
Slimme meters plaatsen wij of een installateur die werkt in opdracht van ons. De installateur heeft een legitimatiebewijs bij zich. U mag altijd vragen naar het legitimatiebewijs van de installateur.
De nieuwe meter start niet op de stand van uw huidige meter. De nieuwe meter start ook niet altijd op de nulstand, aangezien er ook meters worden geplaatst die steekproefsgewijs op nauwkeurigheid zijn getest. Deze meters hebben een verbruik geregistreerd staan op de meter. En die stand wordt vervolgens als beginstand genoteerd op het registratieformulier of op de handcomputer van de monteur. U tekent bij ingebruikname van de nieuwe meter voor die stand als beginstand en betaalt uiteraard niet voor het verbruik dat de meter al heeft geregistreerd.
De energiemeters blijven hangen. De meters zijn eigendom van uw netbeheerder. Een meter hoort bij de huisaansluiting.
Nee, u kunt zelf niet kiezen welke meter u krijgt. Op basis van de situatie in uw woning of pand en de aansluiting bepalen wij welke meter het beste van toepassing is.
Voor de plaatsing van de slimme meter heeft u een tijdsblok van twee uur doorgekregen, bijvoorbeeld tussen 8:00 en 10:00 uur. Dan kan de monteur ook rond 10:00 uur voor de deur staan. Is het tijdsblok verstreken en heeft u nog steeds geen monteur gezien? Neemt u dan contact op met onze planning.
Neemt u hiervoor contact op met onze planning.
Maakt u alstublieft de meterkast leeg zodat onze monteur er goed bij kan. Schakel uw gevoelige apparaten uit of haal de stekkers uit het stopcontact. Houdt u er ook rekening mee dat onze monteur ongeveer een uur het stroom en/of gas eraf haalt om de meters veilig te wisselen. Ook is het belangrijk dat er iemand van 18 jaar of ouder aanwezig is tijdens de afspraak.
In de meeste gevallen houdt de plaatsing in dat we de traditionele gas- en/of elektriciteitsmeter vervangen in de meterkast. De gemiddelde duur van een plaatsing is 1 uur. Als de gasmeter verder weg hangt, moeten we extra werkzaamheden uitvoeren en duurt de plaatsing langer.
Ja, u kunt versneld een slimme meter aanvragen. Vraag een slimme meter aan.
Nee, afhankelijk van welke meter we bij u vervangen, sluiten we stroom en/of gas tijdelijk af. In een standaardsituatie duurt de vervanging ongeveer een uur.
Schakelt u vooraf gevoelige apparaten uit.
Nee, wij meten alleen de uitwisseling van energie tussen de aansluiting en het net. Aan de meterstanden kunnen wij niet zien welke apparaten u in huis heeft of wanneer u thuis bent. Daarnaast lezen we de standen van de voorgaande periode uit, dus niet op het moment dat u daadwerkelijk elektriciteit of gas verbruikt.
Westland Infra gaat vertrouwelijk om met uw gegevens en houdt zich aan wet- en regelgeving. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid en gedragscode.
U kunt een klacht of vraag indienen op de website van Netbeheer Nederland over het handelen van Westland Infra Netbeheer met betrekking tot het naleven van de gedragscode Slim Netbeheer. Naast het formulier voor uw klacht of vraag vindt u daar ook meer informatie over de manier waarop netbeheerders met data omgaan.
Voor het gebruik van data gelden strenge normen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Privacy Gedragscode en de Privacy & Security Eisen van Netbeheer Nederland. Belangrijk is dat de data alleen voor het doel gebruikt wordt waarvoor u toestemming heeft gegeven. Het is verboden om de standen voor een ander doel te gebruiken.
Meer informatie vindt u in ons privacybeleid en gedragscode.
Wij lezen de slimme meter standaard twaalf keer per jaar uit en stellen deze gegevens ter beschikking aan uw energieleverancier. Deze stuurt u twaalf keer per jaar een verbruiksoverzicht. Daarnaast ontvangt u aan het einde van het jaar de jaarafrekening.
Bekijk de gedragscode waar netbeheerders zich aan houden.
De meterstanden die wij twaalf keer per jaar ophalen, bewaren we maximaal tien dagen.
Uw meterstanden worden automatisch uitgelezen conform de wettelijke richtlijnen:
Niemand heeft verder toegang tot uw gegevens, tenzij u daarvoor uw uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven. Dit is geregeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Privacy Gedragscode en de Privacy en Security Eisen van Netbeheer Nederland. Het is verboden om de standen voor een ander doel te gebruiken.
U bepaalt zelf of u uw slimme meter wilt laten uitlezen door uw energieleverancier. Alleen voor onderhoud van het energienet en de meter zelf is het uitlezen noodzakelijk.
Meer informatie vindt u in ons privacybeleid en gedragscode van netbeheerders.
Wij zien niet wat u verbruikt met de slimme meter. Standaard lezen we twaalf keer per jaar uw meterstanden uit, tenzij u anders aangeeft. Wij kunnen niet zien of u thuis bent of een relatie leggen tussen specifieke apparaten in uw huis en uw verbruik.
U bepaalt zelf of u uw slimme meter wilt laten uitlezen door uw energieleverancier. Alleen voor onderhoud van het energienet en de meter zelf is het uitlezen noodzakelijk.
Nee, de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat dit niet toe. En deze is van toepassing op het gebruik van uw gegevens door de netbeheerder en de energieleverancier. Wij mogen uw gegevens niet doorgeven aan derden, tenzij u daar zelf nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.
Westland Infra gaat vertrouwelijk om met uw gegevens en houdt zich aan wet- en regelgeving. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid en gedragscode.
Blijkt uit de meterijking dat de meter inderdaad een afwijking vertoont en dat deze groter is dan toegestaan? Dan zijn de kosten van het onderzoek en vervanging van de meter, én de voorrijkosten voor ons. In dat geval bepalen wij, na het plaatsen van de nieuwe meter, op basis van de uitkomsten van het onderzoek het verbruik opnieuw. We geven dit door aan uw energieleverancier. Als uit het onderzoek blijkt dat er geen afwijking is, of deze niet groter is dan toegestaan, komen de kosten voor de elektriciteits- of gasmeterijking voor uw rekening. U ontvangt hiervoor dan een factuur van ons.
Als uw meterstanden in het verleden zijn geschat, kan het voorkomen dat u in die tijd eigenlijk te weinig heeft betaald voor uw verbruik. Bij het vervangen van de meter noteren we de daadwerkelijke standen. Daardoor kan de jaarrekening hoger uitvallen. Met de komst van de slimme meter komt dit niet meer voor. Heeft u vragen over uw jaarrekening? Neemt u dan contact op met uw energieleverancier.
Nee, het dag- en nachttarief (hoog- en laagtarief) blijft hetzelfde.
Ja, dat is mogelijk. Zowel de gas- als de elektriciteitsmeter hebben een display waarvan u de meterstanden kunt aflezen. Precies zoals bij de traditionele meter.
Voor het aan- en uitzetten van de meter, brengen we geen kosten in rekening.
U kunt hier een verzoek doen om “Automatisch uitlezen meterstanden” uit of in te schakelen.
Nee, dit zal eerder dalen, doordat u meer inzicht heeft in uw energieverbruik. U betaalt alleen voor de energie die u in uw huishouden verbruikt. Wij betalen de kosten voor het uitlezen van de meterstanden.
U kunt het automatisch uitlezen van de meterstanden laten uitschakelen, hier zijn geen kosten aan verbonden. Als de slimme meter is geplaatst, verwijderen we die niet.
U kunt hier een verzoek doen om “Automatisch uitlezen meterstanden” uit te schakelen.
De slimme meter kan u goed inzicht geven in uw energieverbruik en teruglevering. In de nabije toekomst zal het aanbod van producten en diensten die u helpen energie te besparen naar verwachting snel groeien. Met een display dat u met de slimme meter verbindt of bijvoorbeeld via een programma op uw computer of smartphone krijgt u direct inzicht in uw energiegebruik. Voor de inzet van deze mogelijkheden vormt de slimme meter de basis.
Ja, uw slimme meter heeft aparte telwerken voor teruglevering en is hiermee geschikt voor bijvoorbeeld zonnepanelen.
Het uitlezen van uw slimme meter verloopt via een beveiligde mobiele dataverbinding (GPRS, CMDA of LTE-M) of via het elektriciteitsnet. Er wordt geen gebruikgemaakt van (uw) WiFi.
De slimme meter is goedgekeurd door het Nederlands Meetinstituut (Nmi). Zij hebben de slimme meter, net als de traditionele meter, uitvoerig getest op nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De slimme meter is even nauwkeurig en betrouwbaar als de traditionele meter.
Als u twijfelt aan een juiste registratie van de slimme meter kunt u de meter eventueel laten onderzoeken. Dit noemen we een meterijking. Het komt zelden voor dat een meter een technisch defect heeft. In vrijwel alle gevallen is een verandering in het verbruiksgedrag de oorzaak van een hoger verbruik.
Standaard lezen wij uw slimme meter uit in de volgende situaties waarbij wij ons houden aan de wettelijke richtlijnen:
U bepaalt zelf of u uw meter wilt laten uitlezen. In het geval dat u de slimme meter laat uitschakelen worden uw dagstanden niet uitgelezen. En bij een overstap van energieleverancier en het verhuizen naar een ander woning of pand moet u zelf de standen doorgeven aan uw leverancier. Alleen voor onderhoud van het energienet en de meter zelf is het uitlezen noodzakelijk.
Zowel de gas- als de elektriciteitsmeter biedt de mogelijkheid om uw standen van het display zelf af te lezen. Precies zoals bij de traditionele meter.
Zoekt u de energierekening van uw leverancier op voor hun contactgegevens. Aan hen betaalt u uw stroom en gas. Komt u er niet uit, neemt u dan contact met ons op.
Door het invoeren van uw adresgegevens op www.eancodeboek.nl kunt u uw netbeheerder vinden.
Westland Infra is verantwoordelijk voor de aanleg of aanpassing van kabels en leidingen en uw aansluiting tot en met de meter. De groepenkast in de meterkast behoort bij de binneninstallatie en is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning of het pand.
De jaarlijkse kosten van uw aansluiting zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:
Voor klanten in de categorie kleinverbruik (gedeelte Thuis op onze website) brengt de energieleverancier deze kosten in rekening.
Bekijk onze huidige tarieven voor kleinverbruik.
Voor klanten in de categorie grootverbruik (gedeelte Zakelijk op onze website) brengt Westland Infra de kosten in rekening. De meterhuur wordt door uw meetbedrijf in rekening gebracht.
Bekijk onze huidige tarieven voor grootverbruik.
De EAN-code van uw aansluiting is een uniek registratienummer. Deze kunt u vinden op www.eancodeboek.nl door uw adresgegevens in te toetsen.
Uw zekeringswaarde, ook wel capaciteit van de aansluiting genoemd, kunt u bij ons opvragen. Neemt u contact met ons op. Wij vragen om uw meternummer houdt u deze bij de hand.
Neemt u contact op met onze klantenservice.
We verzoeken u vriendelijk uw meterkast toegankelijk te maken voor onze monteur(s). Dit is nodig om uw aansluiting aan te passen.
Laat u goed informeren over de mogelijkheden en de nodige aanpassingen. Meer informatie vindt u in onze informatie over “Aardgasloos wonen”.
Dit is afhankelijk van de elektrische kookplaat die u wilt aanschaffen en uw huidige aansluiting. Mogelijk kan de verkoper al aangeven welke aansluiting nodig is? Ook kunt u een installateur om raad vragen.
Twijfelt u aan de grootte van uw aansluiting? Neemt u dan contact met ons op.
Bij onveilige installaties van gas en elektriciteit kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Een veilige meterkast is belangrijk, daarom zijn er wettelijke eisen gesteld.
Werk altijd met een erkend installateur, zij zijn op de hoogte van alle eisen. Bekijk de eisen aan een meterkast.
U krijgt te maken met eenmalige kosten voor het maken van een nieuwe aansluiting. Bekijk de kosten voor een nieuwe aansluiting.
Daarnaast worden er vaste kosten via de nota van uw energieleverancier in rekening gebracht. Deze worden verwerkt in uw termijnbedrag. Bekijk de vaste tarieven.
Kijkt u voor meer informatie op onze pagina over een nieuwe aansluiting. Wilt u een vrijblijvende offerte opvragen, gaat u dan naar www.mijnaansluiting.nl en start een aanvraag.
Neemt u contact met op met onze klantenservice.
Is er een elektriciteits- en/of gasmeter aanwezig? Zijn er geen meters aanwezig, neemt u dan contact met ons op. In het geval dat er wel meters aanwezig zijn, heeft u een energieleverancier geregeld? Nog niet, regelt u eerst een leverancier. Heeft u een energieleverancier geregeld, neemt u dan contact met ons op.
U kunt het volgende doen:
Leegstandscontract afsluiten
Als u de aansluiting tijdelijk niet gebruikt, maar niet wil laten afsluiten, kiest u dan voor een leegstandscontract. U regelt dit met uw energieleverancier.
De aansluiting tijdelijk verzegelen
U kunt uw aansluiting voor maximaal een jaar laten verzegelen (afsluiten). Na dit jaar sluiten wij u weer aan of u laat de aansluiting verwijderen. Aan het verzegelen zijn kosten verbonden. Neemt u contact met ons op.
De aansluiting laten verwijderen
Als u uw aansluiting wilt laten verwijderen, vraagt u dit aan op www.mijnaansluiting.nl.
Vermoedt u een hennepkwekerij in de buurt? Wij verzoeken u hiervan melding te maken door contact op te nemen met de politie (telefoonnummer 0900 – 8844). Ook kunt u Meld Misdaad Anoniem inschakelen. Het telefoonnummer dat u hiervoor kunt bellen is 0800 – 7000.
Uw melding doorgeven aan ons kan natuurlijk ook via het formulier “Meld energiefraude“. Wij danken u bij voorbaat voor uw oplettendheid.
Het illegaal afnemen van elektriciteit en/of gas kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Elektrocutie, brand, koolmonoxidevergiftiging en kooldioxideverstikking zijn enkele voorbeelden van de risico’s bij energiediefstal. Vermoedt u energiediefstal of hebt u misbruik van installaties ontdekt? Wij verzoeken u hiervan melding te maken door contact op te nemen met de politie (telefoonnummer 0900 – 8844). Ook kunt u Meld Misdaad Anoniem inschakelen. Het telefoonnummer dat u hiervoor kunt bellen is 0800 – 7000.
Uw melding doorgeven aan ons kan natuurlijk ook via het formulier “Meld energiefraude“. Wij danken u bij voorbaat voor uw oplettendheid.
Het illegaal afnemen van elektriciteit en/of gas kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Elektrocutie, brand, koolmonoxidevergiftiging en kooldioxideverstikking zijn enkele voorbeelden van de risico’s bij energiediefstal. Vermoedt u energiediefstal of hebt u misbruik van installaties ontdekt? Wij verzoeken u hiervan melding te maken door contact op te nemen met de politie (telefoonnummer 0900 – 8844). Ook kunt u Meld Misdaad Anoniem inschakelen. Het telefoonnummer dat u hiervoor kunt bellen, is 0800 – 7000.
Uw melding doorgeven aan ons kan natuurlijk ook via het formulier “Meld energiefraude“. Wij danken u bij voorbaat voor uw oplettendheid.
Om elektriciteit en/of gas weer in te schakelen, is een energieleverancier nodig op het betreffende adres. Heeft uw energieleverancier zich gemeld, neemt u dan contact op met ons.
Meer informatie over aansluiten vindt u op deze pagina.
De kosten en meer informatie vindt u op de pagina over af- en aansluiten.
Op het in de brief genoemde adres is geen energieleverancier bekend. Wij verzoeken u zo spoedig mogelijk een leverancier te zoeken en zich te melden bij ons. Zo voorkomt u afsluiting van energie en de daarbij behorende kosten. Met vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
Kunt u echt geen verklaring vinden voor uw hoge verbruik, dan kunnen wij een zogenaamde ijking laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf. De kosten die dit bedrijf voor het controleren van de energiemeter rekent, betaalt u achteraf aan ons. Als de meter niet defect is, dan zijn de onderzoekskosten voor uw rekening. Als uit de ijking blijkt dat de meter niet naar behoren heeft gewerkt, dan nemen wij de onderzoekskosten op ons en ontvangt u een correctie op uw meterstand(en).
Let op: slechts in enkele gevallen is de meter defect.
Mogelijk is er iets mis met de meter. Maakt u een melding via het formulier “Meld een storing aan de meter” of neemt u contact met ons op.
Als er echt niets op het display van de meter voorbij komt, is het scherm mogelijk defect. Maakt u een melding via het formulier “Meld een storing aan de meter” of neemt u contact met ons op.
Neemt u contact op met onze klantenservice.
Traditionele meters zijn meestal niet geschikt om terug te leveren. Wanneer u zich aanmeld bij www.energieleveren.nl controleren wij of uw meter geschikt is. Als uw meter niet geschikt is, krijgt u bericht van ons.
Meldt u dit via het formulier “Er is iets mis met de meter” of neemt u contact met ons op.
U kunt kosteloos het automatisch uitlezen van meterstanden van de slimme meter aan- of uitzetten. Vult u het formulier “Automatisch uitlezen meterstanden” in met uw gewenste instelling.
Wij verkopen niet aan huis. Wij verkopen geen energie. En wij vragen u nooit om geld bij de deur. Betaal niet en waarschuw de politie via 112.
Het standaard jaarverbruik (SJV) is het verwachte jaarverbruik voor gas en stroom op een aansluiting. Het verbruik over het laatste jaar op de aansluiting bepaalt het standaard jaarverbruik. Is er sprake van een nieuwbouw pand dan worden de verbruiken door ons berekend op basis van vergelijkbare panden.
Als wij energiefraude constateren, sluiten wij af en verwijderen we de meter. Ook wordt er aangifte gedaan bij de politie van energiediefstal.
Westland Infra neemt een keer in de drie jaar de meterstanden op van traditionele energiemeters. Het is geen probleem als u niet thuis bent wanneer de meteropnemer langs komt. Dan proberen wij het later nogmaals. Ook hoeft u geen contact met ons op te nemen om een afspraak te maken of te annuleren.
Als uw netbeheerder zijn wij verantwoordelijk voor een correcte werking van uw gas- en elektriciteitsmeter. Een onjuiste werking kan een nadelige invloed hebben op uw energienota. Een keer in de drie jaar komt de meteropnemer bij u langs om de meter op een juiste werking te controleren. Dit staat los van de jaarlijkse meterstanden die u aan uw energieleverancier doorgeeft.
Controleert u of de meterstanden en tarieven kloppen op de rekening. Kloppen de standen niet of heeft u vragen over uw jaar- of eindafrekening? Neemt u dan contact op met uw energieleverancier. U kunt de contactgegevens vinden op uw energierekening.
Neemt u contact op met uw energieleverancier. Zij zijn uw aanspreekpunt en kunnen u mogelijk een verklaring geven voor het overzicht wat zij u hebben gestuurd.
Uw elektriciteitsmeter beschikt over verschillende telwerken. Hiermee kan uw energieleverancier, afhankelijk van uw contractvorm, verschillende tarieven voor stroomverbruik hanteren. Binnen ons verzorgingsgebied zijn de volgende schakeltijden vastgesteld: Dag tarief (standaard): maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 23.00 uur. Verlaagd tarief maandag t/m donderdag tussen 23.00 en 07.00 uur, in het weekend van vrijdagavond 23:00 tot maandagochtend 07.00 uur en feestdagen: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag.
Mogelijk is de tariefschakeling defect. Maakt u een melding via het formulier “Meld een storing aan de meter” of neemt u contact met ons op.
U bepaalt samen met uw energieleverancier of u op enkel- of dubbeltarief afgerekend wordt. Als uw elektriciteitsmeter is voorzien van twee telwerken geeft u altijd twee standen door. Uw leverancier telt dan het verbruik van beide telwerken bij elkaar op. Bent u in het bezit van een slimme meter dan worden beide standen automatisch aangeleverd bij uw energieleverancier.
Kijkt u op de website van “Techniek Nederland” en “De echte installateur“.
Neemt u contact op met een erkend installateur of met de verhuurder van uw woning.
Het kan zijn dat de aardlekschakelaar defect geraakt is door de blikseminslag. Of er is ergens in huis apparatuur kapotgegaan. Het kan ook zijn dat er kortsluiting is. Wij adviseren u een erkend installatiebedrijf in te schakelen om uw binneninstallatie te laten controleren en/of repareren.
Als de lekkage in de binnenleiding zit (vanaf de meter tot aan uw apparatuur) registreert uw meter het verlies. Doorgaans lekt er weinig gas weg in een gaslek in huis en heeft dit weinig invloed op uw energierekening.
Doorloopt u het stappenplan “Er is iets mis met de meter“.
Neemt u contact op met een erkend installateur. Meet de installateur dat de gasdruk afwijkt van de toegestane waarden? Neemt u dan contact op met het storingsnummer 0800-9009 (gratis).
Voor een erkend installateur kijkt u op de website De echte installateur.
Heeft u binnen uw hele pand last van knipperende verlichting en slecht werkende apparatuur? Mogelijk wijkt de spanning bij u (teveel) af. Om een goed beeld te krijgen, kunnen we gedurende 5 tot 10 werkdagen een spanningsmeter bij u installeren. Als de spanning binnen de gestelde norm valt, dan brengen wij de kosten bij u in rekening. Als blijkt dat de spanning afwijkt van de norm, dan passen wij deze kosteloos aan.
Doorloopt u het stappenplan geen stroom of gas om te achterhalen wat u het beste kunt doen.
Doorloopt u het stappenplan geen stroom of gas om te achterhalen wat u het beste kunt doen.
Houdt u uw koelkast zoveel mogelijk dicht in het geval van een stroomstoring. En haalt u de stekkers van gevoelige apparatuur uit het stopcontact.
Vanwege uw veiligheid én die van onze monteurs is het noodzakelijk om, tijdens de werkzaamheden, het elektriciteitsnet spanningsloos te zetten.
Helaas kunnen wij de werkzaamheden niet verplaatsen. Het is onmogelijk om een datum te vinden die voor al onze klanten het beste uitkomt. Wij houden zoveel mogelijk rekening met schoolvakanties en feestdagen. We hopen op uw begrip hiervoor.
De duur van een onderbreking is afhankelijk van het soort werk, de hoeveelheid en de moeilijkheid van de werkzaamheden. In de aankondigingsbrief staat vaak een indicatie van hoelang de werkzaamheden kunnen duren. Dit kan altijd korter of langer zijn. Ook kan het voorkomen dat u het ene moment wel energie heeft en het volgende moment weer niet tijdens de uitvoer van de werkzaamheden. Uiteraard doen wij ons best om deze zo kort mogelijk te houden.
Dit is afhankelijk van het soort werk. In de brief die u heeft ontvangen, staat of u aanwezig moet zijn tijdens de uitvoer van de werkzaamheden.
U ontvangt tijdig van ons een brief met informatie over de ingeplande werkzaamheden. Zo heeft u voldoende tijd om maatregelen te nemen. In sommige situaties moeten we een spoedreparatie uitvoeren. Dit doen we altijd direct. Veiligheid is van groot belang.
Wij bieden u hiervoor onze excuses aan. Helaas kunnen wij de werkzaamheden niet meer annuleren. Heeft u hier nog vragen over, neemt u dan contact op met onze Klantenservice.
Onderhoud van het energienet is nodig om storingen te voorkomen en het net veilig te houden. Meestal merkt u hier niets van. Soms is het noodzakelijk om de energievoorziening te onderbreken om veilig onze werkzaamheden uit te voeren. Bij geplande werkzaamheden ontvangt u informatie over welke periode u geen stroom of gas kunt gebruiken.
Ook in het weekend en in de nacht wordt er energie gebruikt. Het is haast onmogelijk om een moment te vinden wat voor iedereen uitkomt. Daarnaast is het voor de openbare veiligheid van belang dat de straatverlichting werkt. En gezien de schaarse capaciteit van monteurs, de grote hoeveelheid werk per jaar en de veiligheid die in het geding komt, voeren wij de werkzaamheden alleen overdag uit.
In de brief staat een indicatie van de duur van de werkzaamheden. Deze kunnen korter of langer duren.
Ziet u dat de werkzaamheden zijn afgelopen en heeft u geen stroom? Controleert u de aardschakelaar in de groepenkast. Staat deze aan en heeft u geen spanning? Neemt u contact op met het storingsnummer 0800-9009.
U kunt contact opnemen met onze klantenservice.
Vraagt u bij een onaangekondigd bezoek altijd om legitimatie. Een monteur van Westland Infra moet zich altijd kunnen legitimeren. Als u twijfelt, belt u dan onze klantenservice op 085 – 0466800 om het bezoek te controleren.
U kunt op de kleding van de monteur altijd het logo van Westland Infra zien. Ook ziet u ons logo op onze rood gekleurde voertuigen. En onze monteur moet zich ten alle tijde kunnen legitimeren.
Onze monteurs komen bijvoorbeeld voor het wijzigen of het aan- of afsluiten van uw aansluiting van stroom en/of gas. Of het plaatsen van een slimme energiemeter of het oplossen van een storing die in ons net of in de energiemeter zit.
Helaas zijn een stroomstoring of werkzaamheden aan het net niet te voorkomen. In het geval van geplande werkzaamheden informeren wij u zo tijdig mogelijk, zodat u voorbereidingen kunt treffen. Heeft u écht elektriciteit nodig? Overweegt u dan een aggregaat te laten plaatsen. Dit kan worden gedaan door een erkend installateur. Het is ons als netbeheerder wettelijk niet toegestaan om een aggregaat te plaatsen of om daarin te bemiddelen. Dit is namelijk door onze toezichthouder, Autoriteit Consument & Markt (ACM), aangemerkt als een commerciële dienst en dat mogen wij als publiek bedrijf niet aanbieden.
Het kan zijn dat wij de stroom bij de buren moeten onderbreken en bij u niet. Niet iedereen in de straat hoeft op dezelfde stroomkabel aangesloten te zijn. Vaak zit er bijvoorbeeld verschil tussen even en oneven nummers of met de overkant van de straat. Twijfelt u nog, neem gerust contact op met ons.
Wij mogen als netbeheerder klanten niet tegemoetkomen in een schadevergoeding voor geplande onderbrekingen. Deze kosten zouden namelijk worden herverdeeld over alle klanten en kunnen in het geval van grote klanten te ver oplopen. De Autoriteit Consument & Markt heeft daarom vastgesteld dat de vergoedingen voor geplande onderbrekingen niet worden vergoed.
Wat vervelend dat u schade heeft. Wij adviseren u eerst het stappenplan te doorlopen om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Natuurlijk kunt u ook ons schadeformulier indienen.
Neemt u het stappenplan Ik heb een schade door om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding
Neemt u contact op met onze Klantenservice.
Doorloopt u het stappenplan om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.
U hoeft niets te doen. Als u recht heeft op een vergoeding na een storing ontvangt u bericht van ons. Deze ontvangt u uiterlijk zes weken na de storing.
Wat vervelend dat u schade heeft. Bekijkt u of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.
Wat vervelend dat u schade heeft. Wij adviseren u eerst het stappenplan schade te doorlopen om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Natuurlijk kunt u ook ons schadeformulier indienen
Houdt u het dossiernummer bij de hand en neem contact met onze Klantenservice.
Om te onderzoeken of de schade terecht is, kan het soms langer duren. Wilt u de status weten, neemt u contact met onze Klantenservice.
Klanttevredenheid is belangrijk voor ons. Bent u niet tevreden over onze dienstverlening laat het ons weten en neem contact met ons op. U kunt ook een klacht indienen.
Het onderzoek naar uw klacht kan soms wat langer duren. Wilt u de status weten, neemt u contact met onze Klantenservice.
Neemt u contact met onze Klantenservice.
Komen wij er samen niet uit, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de onafhankelijke Geschillencommissie Energie en Water. Het adres van de Geschillencommissie is:
Geschillencommissie Energie en Water
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
www.degeschillencommissie.nl
Wanneer uw bouwproject is afgerond, kunt u de bouwaansluiting laten omzetten in een vaste aansluiting of laten verwijderen. Neemt u contact op met onze Klantenservice.
Voor het wijzigen van contactgegevens (emailadres, telefoonnummer) neemt u contact op met uw adviseur genoemd in de offerte. Voor het wijzigen van adresgegevens van het projectadres is doorgaans een nieuwe aanvraag via Mijnaansluiting.nl nodig.
U ontvangt binnen 10 werkdagen een offerte. Als wij langer nodig hebben, nemen wij contact met u op.
U vraagt een nieuwe aansluiting voor energie aan via de website Mijnaansluiting.nl. Ook een wijziging van uw bestaande aansluiting kunt u via deze website aanvragen.
Ja, dit is mogelijk. Houdt u er wel rekening mee dat de kosten die al gemaakt zijn, alsnog in rekening kunnen worden gebracht. Denkt u bijvoorbeeld aan kosten voor het aanvragen van bodemonderzoek of een vergunning.
Neemt u contact op met onze Klantenservice.
De doorlooptijd duurt aanzienlijk langer als er bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd moet worden. Zo’n aanvraag duurt gemiddeld twee tot acht weken. Ook een bodemonderzoek zorgt ervoor dat het project langer duurt. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.
Dit is afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren en verschilt dan ook per aanvraag. De maximale doorlooptijd vindt u op uw offerte. Deze gaat in vanaf het moment dat u de offerte ondertekent en terugstuurt.
Dit is niet mogelijk. Wij houden ons aan de wettelijke vastgestelde doorlooptijden.
Dit is niet mogelijk. Wij hanteren één standaardprijs, die vastgesteld is door de Autoriteit Consument & Markt, voor ons hele verzorgingsgebied.
Dit is niet mogelijk. Wij moeten ons aan de prijzen houden, zoals die jaarlijks door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) worden vastgesteld.
Hoe completer u de aanvraag op Mijnaansluiting.nl indient, hoe sneller wij een offerte kunnen sturen. Afhankelijk van de aanvraag is er verschillende informatie nodig, denkt u aan foto’s, plattegronden en/of situatieschetsen.
Bekijk ook de informatie voor particulier en MKB (kleinverbruik) op onze website over:
Bekijk ook de informatie voor zakelijk (grootverbruik) op onze website over:
Als de aansluiting meer dan 25 meter van het hoofdnet afligt, is er meer kabel en/of leiding nodig. Deze meerlengte berekenen wij aan u door.
Vul uw offertenummer en wat u wilt wijzigen in het contactformulier. U krijgt terugkoppeling van de voorbereider.
Dit is helaas niet mogelijk.
De doorlooptijd is afhankelijk van wat er nodig is voor het project. Is het technisch eenvoudig of complex? Moet er een vergunning aangevraagd worden? De doorlooptijd voor het aanvragen van een vergunning verschilt. Gemiddeld duurt dit twee tot acht weken. Mogelijk is er sprake van vervuilde grond? In dit geval vindt eerst bodemonderzoek plaats.
Een veilige meterkast is belangrijk. Daarom zijn er wettelijke eisen gesteld. Bekijk de eisen aan een meterkast. Werk altijd met een erkend installateur. Zij zijn op de hoogte van alle eisen.
De energiemeter kunnen wij plaatsen vanaf het moment dat het leveringscontract met de energieleverancier is ingegaan.
Klanttevredenheid is belangrijk voor ons. Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het ons weten en neem contact met ons op. U kunt ook een klacht indienen.
Bij een nieuwe aansluiting of een wijziging van een aansluiting voorzien wij u van een nieuwe slimme meter.
Heeft u al een energieleverancier geregeld? Nog niet? Regelt u eerst een leverancier. Heeft u een energieleverancier, dan kunnen wij de energiemeter(s) plaatsen. Neemt u contact op met onze Planning.
Voor de betrouwbaarheid en de capaciteit van het energienet is het belangrijk voor een netbeheerder om te weten hoeveel capaciteit aan teruglevering aangesloten is. Maakt u hiervoor dan ook een melding als u zelf energie opwekt en teruglevert. Dit is een wettelijke plicht. Aanmelden gaat eenvoudig via energieleveren.nl.
Daarnaast geven wij ook aan uw energieleverancier door dat u teruglevert. Zonder deze melding krijgt u geen vergoeding voor de stroom die u teruglevert aan het net.
Wanneer u meer stroom opwekt dan u nodig heeft in uw woning of pand, gaat het overschot aan stroom het energienet op. Dit noemen we terugleveren.
U kunt zich registreren als alle technische gegevens en de datum van ingebruikname bekend zijn. Meestal is dat kort voor het moment dat bijvoorbeeld de zonnepanelen geplaatst en aangesloten worden.
Registreert u uw installatie via energieleveren.nl.
Als u zich aanmeldt bij energieleveren.nl, controleren wij of u een geschikte meter heeft. U ontvangt bericht van ons als uw meter niet geschikt is.
Een wijziging, aanvulling of verwijdering van uw opwekinstallatie kunt u ook doorgeven via energieleveren.nl.
Neemt u contact op met onze Klantenservice.
Meldt u aan bij energieleveren.nl. Wij controleren of u de juiste elektriciteitsmeter heeft. Het is belangrijk dat uw meter geschikt is om de elektriciteit die u niet zelf verbruikt, terug te leveren aan het openbare net. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw energieleverancier geïnformeerd wordt, zodat u voor de elektriciteit die u niet zelf verbruikt een vergoeding van uw leverancier ontvangt.
Meldt u aan bij energieleveren.nl. Wij controleren of uw meter geschikt is om elektriciteit terug te leveren. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van ons.
Houdt de website van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in de gaten voor de opening van een subsidieronde. Hier vindt u ook meer informatie over de SDE++ subsidie.
Een bruto-productiemeter is noodzakelijk als u subsidie ontvangt voor de opgewekte energie via SDE-regeling.
Dit is een extra elektriciteitsmeter die meet hoeveel energie uw productie-installatie (zoals zonnepanelen) opwekt. Deze meter wordt vaak geplaatst voor het verkrijgen van SDE-subsidie. Dit is voornamelijk voor klanten in de categorie grootverbruik.
Salderen betekent dat de stroom die u opwekt en teruglevert, wordt afgetrokken van de stroom die u afneemt (uw verbruik) van het net. Uw energieleverancier regelt dit op uw energierekening.
Schakelt u met een erkend installateur om uw meterkast en binneninstallatie weer in orde te krijgen. Wanneer alles weer veilig en in orde is, neemt u contact op met ons. Wij zorgen dat uw aansluiting weer inbedrijf wordt genomen.
Om energie te gebruiken, heeft u een energieleverancier nodig. Kijkt u op de website van de ACM voor een overzicht van energieleveranciers. Als u nog geen leverancier heeft, regelt u deze eerst voordat u contact met ons opneemt. Neemt u contact op met onze Klantenservice.
Dit hangt af van of er binnen in de meterkast of buiten de woning of pand is afgesloten. Ga naar de tarieven en meer informatie.
In bepaalde gevallen is Westland Infra verplicht om af te sluiten, bijvoorbeeld bij energiefraude of het ontbreken van een leveringsovereenkomst (met een energieleverancier). Lees meer over afsluiting en het voorkomen hiervan.
In deze brief informeren wij u dat er geen leveringsovereenkomst met een energieleverancier bekend is op het betreffende adres. Om afsluiting te voorkomen, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een energieleverancier zoekt en contact met ons opneemt. Zonder leveringsovereenkomst kunnen wij de aansluiting afsluiten.
Dit hangt af of er binnen in de meterkast of buiten de woning of pand wordt afgesloten. Ga naar de tarieven en meer informatie.
Wij sluiten niet af bij strenge vorst.
In de periode 1 oktober tot en met 1 april sluiten wij niet af als:
Ook bij ernstige gevolgen voor uw gezondheid sluiten wij niet af.
In ons afsluitbeleid houden we ons aan de wet- en regelgeving.
Van strenge vorst is sprake als de gemeten gemiddelde etmaaltemperatuur in De Bilt twee dagen achtereen lager dan 0 graden Celcius is.
Er is een verklaring nodig van een arts, niet zijnde de behandelend arts, waarin aantoonbaar is dat afsluiting van energie ernstige gezondheidrisico’s met zich meedraagt.
Wij doen aangifte bij de politie en sluiten de aansluiting af.
De tarieven van de netbeheerder gaan niet mee met de stijgende gasprijzen. De stijgende gasprijzen worden veroorzaakt door de vraag en aanbod van gas.
Voor zakelijke klanten (categorie grootverbruik)
Wij moeten ons houden aan geldende wet- en regelgeving en aan de Tarievencode, ook op het gebied van onze tarieven.
Klanten in de categorie kleinverbruik (gedeelte Thuis op onze website) hebben geen direct contract met Westland Infra. Wij hebben als netbeheerder geen directe rol in het afsluiten van een energiecontract. Voor de levering van energie is een contract met een energieleverancier nodig. De energieleveranciers zijn de klantingang en sluiten het energiecontract met u af. Via dit contract worden ook de netbeheerderskosten, door de energieleverancier, bij u in rekening gebracht. Neemt u contact op met een (andere) energieleverancier en vraag naar de contractmogelijkheden.
Klanten in de categorie grootverbruik (gedeelte Zakelijk op onze website) hebben een contract voor netbeheer met Westland Infra, niet voor de levering van energie. Wij zijn als netbeheerder verantwoordelijk voor de aanleg, onderhoud en het beheer van uw aansluiting. Voor de levering van energie is een contract met een energieleverancier nodig. Neem daarom contact op met een (andere) energieleverancier en vraag naar de contractmogelijkheden.
Voor klanten in de categorie kleinverbruik (gedeelte Thuis: consumenten en kleinzakelijk (MKB)).
Kunt u geen nieuwe leverancier vinden, kijkt u dan op de website van de Autoriteit Consument & Markt. Hier vindt u een lijst met welke energieleveranciers een vergunning hebben. Komt u er niet uit of wordt u geweigerd, neemt u dan contact op met de ACM (toezichthouder). Energieleveranciers mogen klanten niet weigeren.
Let op: Als u geen leverancier heeft en wel energie gebruikt, dan is Westland Infra uiteindelijk genoodzaakt de levering te stoppen.
Voor grootverbruik klanten (gedeelte Zakelijk)
Kunt u geen nieuwe leverancier vinden, kijkt u dan op de website van de ACM. Hier vindt u een lijst met welke energieleveranciers een vergunning hebben. Komt u er niet uit of wordt u geweigerd, neemt u dan contact op met de ACM (toezichthouder).Het is belangrijk dat u binnen 10 werkdagen een contract met een energieleverancier heeft afgesloten.
Let op: Als u geen leverancier heeft en wel energie gebruikt, dan is Westland Infra uiteindelijk genoodzaakt de levering te stoppen. Wij houden ons aan wet- en regelgeving en aan de Tarievencode.
Voor klanten in de categorie kleinverbruik (gedeelte Thuis):
Dat vinden wij vervelend om te horen. Neemt u contact op met uw energieleverancier voor de mogelijkheden. Of vraagt u hulp aan uw gemeente. Controleert u daarnaast of u de juiste toeslagen krijgt en/of u mogelijk in aanmerking komt voor bijzondere bijstand of een andere vorm van ondersteuning zoals de voedselbank of een donatie van de energiebank.
Voor klanten in de cateforie grootverbruik (gedeelte Zakelijk):
Dat vinden wij vervelend om te horen. Als u vanwege de hoge leveranciersprijzen in de problemen komt met onze betaalverplichting, neemt u dan contact op met onze Administratie via incasso@westlandinfra.nl email of telefonisch via 085 0028 388. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.
Als consument of MKB-er (categorie Kleinverbruik) hoeft u niets te doen. Wanneer een leverancier failliet dreigt te raken en geen stroom meer kan leveren, kan de ACM de vergunning van de leverancier intrekken. Vervolgens krijgt u in ieder geval binnen 20 dagen automatisch een nieuwe energieleverancier toegewezen.
Extra toelichting: De nieuwe toegewezen leverancier neemt contact met u op. Het kan zijn dat hij uw oude contract overneemt, met inbegrip van de voorwaarden. De kans bestaat ook dat de nieuwe leverancier u een nieuw aanbod doet. Wilt u liever stroom en gas bij een andere energieleverancier? Dan hebt u een opzegtermijn van 30 dagen. In sommige gevallen moet u nog een opzegvergoeding betalen.
Kunt u als klant in de categorie Grootverbruik geen leverancier vinden, neemt u dan contact op met de ACM (toezichthouder). Daarnaast is het noodzakelijk dat er binnen 10 werkdagen een nieuwe aanmelding komt van een energieleverancier.
Let op: Als u geen leverancier heeft en wel energie gebruikt, dan is Westland Infra uiteindelijk genoodzaakt de levering te stoppen. Wij houden ons aan wet- en regelgeving en aan de Tarievencode.
Kleinverbruik, gedeelte Thuis op de website:
Wanneer een energieleverancier failliet is dan houdt Westland Infra toezicht op het snel en juist toewijzen van klanten aan energieleveranciers maar Westland Infra heeft hier geen actieve rol. Klanten worden niet van energie afgesloten in deze situatie.
Grootverbruik, gedeelte Zakelijk op website:
Kunt geen nieuwe leverancier vinden, kijkt u dan op de website van de ACM, Autoriteit Consument & Markt. Hier vindt u een lijst met welke energieleveranciers een vergunning hebben. Komt u er niet uit of wordt u geweigerd, neemt u dan contact op met de ACM (toezichthouder).Het is belangrijk dat u binnen 10 werkdagen een contract met een energieleverancier heeft afgesloten.
Let op: Als u geen leverancier heeft en wel energie gebruikt, dan is Westland Infra uiteindelijk genoodzaakt de levering te stoppen. Wij houden ons aan wet- en regelgeving en aan de Tarievencode.
Het eenzijdig beëindigen van het energiecontract door een energieleverancier is geen juiste gang van zaken en vinden we heel vervelend om te horen. De signalen hierover nemen we mee in het gesprek met de energieleveranciers en de Autoriteit Consument & Markt (ACM, toezichthouder). Ons advies is om de contractbeëindiging te melden bij de ACM en eventueel een andere leverancier te nemen. Om energie te ontvangen blijft u verplicht een contract met een energieleverancier af te sluiten.
Een lijst van energieleveranciers vindt u op de website van de Autoriteit Consument & Markt.
Als klant van Westland Infra helpen wij u graag op weg. Bij een storing belt u het Nationale storingsnummer gas en stroom. Wij kunnen dan gelijk maatregelen nemen.
Toegankelijkheid gereedschappen